Image Image Image Image Image Image Image Image Image

13 maalis

Kirjoittaja

Viime hetket tehdä radonmittaus tämän kauden aikana

13.3.2023 | Kirjoittaja |

Radonmittauskausi on vielä hetken käynnissä – mittauskausi jatkuu toukokuun loppuun saakka. Vielä ehdit siis tarkistaa mittauksella kotisi tai työpaikkasi radonpitoisuuden aloittamalla mittauksen maaliskuun puolella. Tulos voi olla yllättävä: erään asiakkaamme ennen joulua saama mittaustuloksen radonpitoisuus oli huimat 4570 Bq/m3. Aikamoinen mittaustulos, eikö! 

Säteilyturvakeskus on taas päivittänyt korkean radonpitoisuuden riskialueita. Tiedäthän, että tällä hetkellä riskialueisiin luetaan mm. lähes koko pääkaupunkiseutu, Pirkanmaa ja Häme sekä Kymenlaakso. Tarkka listaus kunnista ja postinumeroista löytyy: https://www.stuk.fi/stuk-valvoo/luonnonsateilylle-altistava-toiminta/radon-tyopaikoilla/alueet-joissa-tyopaikkojen-radonmittaus-on-pakollinen. Korkean riskin alueilla radonmittaus on pakollinen lähes kaikilla työpaikoilla ja suositeltu jokaiseen kotiin.

Mittausta aloittaessa saattaa herätä huoli siitä, miten toimia, jos radonmittauksessa todetaan arvojen olevan koholla. Voit tutkia radonongelmien kohtuuhintaisia ja monipuolisia ratkaisuja Palvelut-osiossamme: https://radonfix.fi/palvelut/

Lisäksi voit myös olla yhteydessä meihin parhaan tilannekohtaisen ratkaisun selvittämiseksi.

Facebooktwitterlinkedin