Image Image Image Image Image Image Image Image Image

23 helmi

Kirjoittaja

Talvella radonpitoisuudet korkeimmillaan, mittauskausi päättymässä

23.2.2018 | Kirjoittaja |

purkki_kasi_poyta

Kunnon pakkaspäivä on hiihtolomalaisen kannalta talven parasta aikaa. Radonturvallisuuden näkökulmasta kylmä talvi on kuitenkin ikävämpi. Radonia pääsee nimittäin kulkeutumaan sisäilmaan etenkin talvisin, sisä- ja ulkoilman lämpötilaeron ollessa suurimmillaan. Asunnossa vallitseva alipaine on tuolloin suurempi, ja radonia pääsee asuntoon talon alapohjassa olevien rakojen kautta.

Kylmä kausi kannattaa ehdottomasti hyödyntää mittaamalla asunnon radonpitoisuus luotettavalla, 2 kuukautta kestävällä pitkäaikaismittauksella. Mittaus tulee aloittaa viimeistään 1.3., jotta sen tuloksista saadaan luotettavasti laskettua asunnon radonpitoisuuden todellinen vuosikeskiarvo.

AlphaRadon-radonmittauksen ehtii vielä tilata kuluvalle mittauskaudelle. Tilaukset tulee tehdä viimeistään sunnuntaina 25.2., jotta mittauspurkit ehtivät tilaajille perille maaliskuun alkuun. Kätevimmin tilaat radonmittauksen täältä.

Lisätietoa radonista saat mm. Säteilyturvakeskuksen verkkosivuilta: http://www.stuk.fi/aiheet/radon/radonin-lahteet

Facebooktwitterlinkedin