Image Image Image Image Image Image Image Image Image

15 joulu

Kirjoittaja

Ajankohtaista erityisesti talvella: radon

15.12.2017 | Kirjoittaja |

lokakuu 2011 020

Vaikka Pohjois-Euroopan maaperä on vakaa ja varsin turvallinen, piilee siinä kuitenkin inhottava erityispiirre: radioaktiivinen radon. Radonarvot ovat täällä muuta Eurooppaa huomattavasti korkeammat. Kun radonia pääsee kulkeutumaan rakennusten sisälle erityisesti kylmän sään aikaan, pitäisi meidän täällä Pohjolassa huolehtia omasta ja lastemme turvallisuudesta. Radon keräytyy elimistöön pitkän ajan kuluessa ja on tupakoinnin jälkeen merkittävin keuhkosyövän aiheuttaja. Radonaltistus kasvattaa muuten tupakoitsijoiden keuhkosyöpäriskiä entisestään.

Varsinkin harjualueilla asuvien suomalaisten olisi hyvä mitata asuntonsa radonpitoisuus. Radonmittaus on erittäin helppo toimenpide asukkaan kannalta: AlphaRadon-mittauspurkki asetetaan esim. pöydälle ja sen annetaan olla paikallaan 2 kuukauden ajan. Mitään asennustoimia ei tarvitse tehdä. Luotettavan mittaustuloksen saa vain talvikaudella: 1.11. – 30.4.

Jos mittauksissa saadut lukemat ovat yli viiterajojen, niin tarttis todellakin tehrä jotain. Tämä on asukkaiden terveyden kannalta erittäin tärkeä asia!

Pienemmät viitearvojen ylitykset voidaan saada kuriin jo esim. asunnon ilmanvaihtoa parantamalla tai muilla yksinkertaisilla korjaustoimenpiteillä. Radonfixin henkilökunta antaa mielellään neuvoja radonpitoisuuksien vähentämiseksi.

Varsinaiset radonkorjaukset kannattaa teettää ammattitaitoisella, Suomen erityisolot hyvin tuntevalla yrityksellä. RadonFix-radonpoistojärjestelmät on suunniteltu Suomessa, suomalaisten rakennusten tarpeisiin. Radonkorjauksia voi tehdä ympäri vuoden, myös talvella. Kesäkausi on korjausten sesonkiaikaa, joten kiireelliset korjaukset kannattaa hoitaa ennen sitä.

Facebooktwitterlinkedin