Image Image Image Image Image Image Image Image Image

11 syys

Kirjoittaja

Vilkas radonkorjauskesä takana

11.9.2017 | Kirjoittaja |

kuva 21

Kuluneen kesän aikana meillä radonfixiläisillä on riittänyt vilinää: olemme nimittäin urakoineet kymmeniä radonkorjauksia. Korjausten jälkeen tehdyt pikamittaukset ovat osoittaneet korjausten onnistuneen hyvin, jopa yli odotusten.

Ohessa muutama esimerkki kesän radonkorjauksistamme.

TAPAUS 1: Keski-Uudellamaalla asensimme pientaloyhtiöön 2 kpl RadonFix 3.1-sokkeli-imurijärjestelmiä. Virallisessa 2 kuukauden pitkäaikaismittauksessa yhtiön 4 asunnossa oli mitattu korkeita radonpitoisuuksia. Radonremontti oli täten tarpeen. RadonFix-järjestelmän asennuksen jälkeen tehtiin pikamittaus, jossa voitiin todeta radonarvojen laskeneen hyväksyttävälle tasolle. Koska kesäkautena ei virallista mittausta voi suorittaa, tulemme tekemään asuntoihin virallisen 2 kk tarkistusmittauksen talven aikana. Näin varmistamme, että radonasiat ovat varmasti kunnossa.

Yhtiön neljän asunnon radonarvot ENNEN ja JÄLKEEN radonremontin
ENNEN (virallinen mittaus 2 kk):
asunto A1: 435/318 Bq/m³
asunto A2: 523/500 Bq/m³
asunto C1: 900/370 Bq/m³
asunto C2: 352/420 Bq/m³

JÄLKEEN (pikamittaus 1 vrk):
asunto A1: 1 Bq/m³
asunto A2: 4 Bq/m³
asunto C1: 48 Bq/m³
asunto C2: 20 Bq/m³

TAPAUS 2: Kymenlaaksossa sijaitsevassa rakennuksessa oli mitattu pitkäaikaismittauksessa radonarvoksi peräti 2800 Bq/m³ (raja-arvo on 400 Bq/m³). Taloon asennettiin RadonFix 3.2 sisäinen imupiste radonia poistamaan. Vuorokausi asennuksen jälkeen saatiin pikamittauksella tulos 180 Bq/m³. Tästä vuorokauden kuluttua mitattiin radonarvoksi 170 Bq/m³ ja 3 vuorokautta asennuksen jälkeen 150 Bq/m³. Tämän jälkeen radonimuri pysäytettiin testimielessä vuorokauden ajaksi – tulos 1800 Bq/m³. Pikamittauksen ja testauksen perusteella voimme todeta, että radonjärjestelmä toimii tehokkaasti. Toiminta tullaan vielä varmentamaan mittauskauden aikana tehtävällä 2 kk pitkäaikaismittauksella.

Radonremonttien tulokset näyttävät erittäin hyviltä, ja olemmekin täällä Radonfixissa syystä erittäin ylpeitä järjestelmästämme ja asennustuloksistamme.

Facebooktwitterlinkedin