Image Image Image Image Image Image Image Image Image

28 marras

Kirjoittaja

Säteilyturvakeskus kannustaa Kanta-Hämeen asukkaita radonmittauksiin

28.11.2016 | Kirjoittaja |

Säteilyturvakeskus (STUK) on käynnistänyt kampanjan, jolla yritetään aktivoida erityisesti Kanta-Hämeen radonalueiden asukkaita radonmittauksiin. STUK on valinnut juuri tämän alueen asukkaat kohderyhmäkseen sen vuoksi, että Kanta-Häme on yksi maamme pahimpia radonalueita – esimerkiksi lähes 40 % Hämeenlinnan alueella mitatuista pientaloista on ylittänyt radonin viitearvot. Toki radonmittaus on yhtä lailla tärkeää myös muilla ongelma-alueilla, korkeita radonpitoisuuksia mitataan nimittäin ympäri Suomen.

RadonFix Suomi Oy:n tarjoamilla AlphaRadon-mittauspurkeilla on STUKin virallinen hyväksyntä radonin pitkäaikaismittausta varten. Talven 2016-17 mittauskaudella tarjoamme niitä hintaan 39 euroa/kpl (sis. toimituskulut ja analyysin). Lisätietoa AlphaRadonista ja tilaukset tästä linkistä.

STUKin uusi kampanja oli herättänyt ainakin Ilta-Sanomat, joka oli ilahduttavasti julkaissut radonin vaarallisuudesta kertovan jutun perjantaina verkkosivuillaan.
Ainakin perjantai-iltana artikkeli oli lehden luetuimpien joukossa (linkki juttuun alempana). Lisää tällaista ja ihmisille oikeaa tietoa radonin vaaroista!

Lähteet ja lisätietoa:

Särkkä, H. Kartta paljastaa, asutko syöpäriskiä nostavalla radonalueella. 25.11.2016 Ilta-Sanomat.
Luettavissa: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000004882058.html

Säteilyturvakeskus. STUK Käynnisti radonkampanjan Kanta-Hämeessä. 24.11.2016. http://www.stuk.fi/-/stuk-kaynnisti-radonkampanjan-kanta-hameessa

Facebooktwitterlinkedin