Image Image Image Image Image Image Image Image Image

27 touko

Kirjoittaja

Radonraportissa punaista, radonarvot korkeat, mitä teen?

27.5.2016 | Kirjoittaja |

Radonin mittaustulosten saaminen on asiakkaalle usein jännä hetki. Erityisen kuumottava tilanne on silloin kun osa saaduista mittaustuloksista on merkitty punaisella: asunnon radonarvo on sallittua korkeampi ja radonkorjausta edellytetään (Korjausedellytys 3).

Radonarvon viitearvo on 400 Bq/m³. Kun radonin pitkäaikaiskeskiarvo ylittää tämän, on radonkorjauksiin ryhdyttävä. Vaatimus radonkorjauksista perustuu Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) antamaan ohjeeseen radonin sallitusta enimmäisarvosta sekä Säteilyturvakeskuksen (STUK) radonkorjausohjeisiin.

Mitä sitten pitäisi tehdä ihan ensimmäiseksi? RadonFixin asiakkaille suosittelemme ensimmäiseksi ottamaan yhteyttä meihin. Asiantuntijamme keskustelevat kanssanne eri vaihtoehdoista sekä suunnittelevat ammattitaidolla asuntonne radonkorjauksen.

INNOSUOMI-palkitun RadonFix-tuoteperheen radonin poistojärjestelmät ovat asennusturvallisia ja tiiviitä. Mm. rakennustekniset seikat ja maaperän laatu määrää sen, mikä tuotevaihto sopii parhaiten juuri teidän tarpeisiimme. RadonFixin asiantuntijat osaavat kertoa aiheesta lisää!

Mikäli korkeat radonarvot on saatu tulokseksi pikamittauksella, suosittelemme mittaamaan radonarvot luotettavalla 2 kuukauden pitkäaikaismittauksella. Pikamittarit eivät aina anna luotettavaa tulosta radontasosta. Radonin mittauskausi alkaa taas marraskuussa.

Lisätietoa radonkorjauksista STUKin sivuilta: http://www.stuk.fi/aiheet/radon/radonkorjaukset

Lisätietoa radonin poistojärjestelmistä: https://radonfix.fi/palvelut/radonin-poisto-2/

Facebooktwitterlinkedin