Image Image Image Image Image Image Image Image Image

03 maalis

Kirjoittaja

Työpaikkojen radonmittaus pakollinen 59 kunnassa – uutena Valkeakoski

3.3.2016 | Kirjoittaja |

Säteilyturvakeskus (STUK) on päivittänyt listaa kunnista, joissa radonmittauksen suorittaminen on pakollista työpaikoilla. Uutena radonkuntana listalle on lisätty Valkeakoski. Aiemman listauksen kunnista kaksi on yhdistynyt toiseen radonkuntaan. Tämän lisäksi STUK on poistanut radonmittausvelvoitteen Siuntiossa sijaitsevilta työpaikoilta.

Työpaikkojen radonmittausvelvoite tietyissä kunnissa perustuu Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeeseen 12.1. Mittausvelvoite koskee niin omissa toimitiloissa kuin vuokratiloissa toimivia yrityksiä. Tiloissa mahdollisesti vaadittava radonremontti on sen sijaan aina kiinteistön omistajan vastuulla.

Luettelo radonkunnista löytyy Säteilyturvakeskuksen sivuilta: http://www.stuk.fi/stuk-valvoo/luonnonsateilylle-altistava-toiminta/radon-tavanomaisilla-tyopaikoilla/kunnat-joissa-tyopaikkojen-radonmittaus-on-pakollinen

Lisätietoa: http://www.stuk.fi/-/tunnetko-tyopaikkasi-radonriskin-

Facebooktwitterlinkedin