Image Image Image Image Image Image Image Image Image

12 helmi

Kirjoittaja

Radonmittaus – vielä ehtii tänä talvena

12.2.2016 | Kirjoittaja |

Vain radonin pitkäaikaismittaus kahden kuukauden ajan antaa luotettavan tuloksen asunnon tai työpaikan todellisesta radontasosta. Pitkäaikaismittaus on suoritettava kylmän maan aikana, eli ajanjaksolla 1.11.-30.4. Radonmittauskausi onkin nyt kääntymässä lopuilleen. Vielä helmikuun ajan ehtii tilata ja aloittaa laadukkaan AlphaRadon-pitkäaikaismittauksen.

Radonia pääsee kulkeutumaan sisätiloihin talvikaudella enemmmän kuin lämpimän maan aikaan. Tämä johtuu asunnossa vallitsevasta alipaineesta, joka puolestaan johtuu lämpötilaerosta sisä- ja ulkoilman välillä. Talvikaudella lämpötila on luonnollisesti kesäkautta suurempi. Tästä syystä radonmittaus tulisikin aina suorittaa talvella.

Facebooktwitterlinkedin