Image Image Image Image Image Image Image Image Image

08 tammi

Kirjoittaja

Kylmä talvi parasta radonmittausaikaa

8.1.2016 | Kirjoittaja |

Ulkona paukkuu pakkanen. Talvi on totisesti täällä. Talven kylmin aika on hyvä hyödyntää myös oman kodin turvallisuuden parantamiseen. Talvisin asuntoihin pääsee ulkoa enemmän radonia kuin kesäkaudella. Tämä johtuu ulko- ja sisäilman välisen lämpötilaeron sekä koneellisen ilmanvaihdon aiheuttamasta alipaineesta sisätiloissa. Mitä kylmempi ulkona on, sitä suurempi on asunnon sisäilman radonpitoisuus.

Kylmä pakkastalvi onkin ihanteellista aikaa tehdä kotona radonin pitkäaikaismittaus AlphaRadon-menetelmällä. Kahden kuukauden pitkäaikaismittaus on helppo ja luotettava tapa selvittää oman kodin radontaso.

Lisätietoa radonista: http://www.stuk.fi/aiheet/radon/radonin-lahteet

Facebooktwitterlinkedin