Image Image Image Image Image Image Image Image Image

05 marras

Kirjoittaja

Huolehdi terveydestäsi – Euroopan radonturvallisuuspäivä 7.11.

5.11.2015 | Kirjoittaja |

ERD 2015

Euroopan radonjärjestö (ERA) haluaa muistuttaa kaikkia eurooppalaisia radonin vaaroista ja radontorjunnan tärkeydestä. Marraskuun 7. päivä vietetään ensimmäistä eurooppalaista radonturvallisuuspäivää, radioaktiivisuuden tutkimuksen uranuurtajan ja Nobel-voittaja Marie Curien syntymäpäivänä. Marraskuu on myös kansainvälinen keuhkosyöpätietoisuuden teemakuukausi. Radon aiheuttaa pelkästään Suomessa vuosittain noin 300 keuhkosyöpää.

ERA on radonturvallisuusalan eri toimijoiden muodostama voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tärkeimpänä tavoitteena on edistää radonturvallisuutta ja -tutkimusta Euroopassa. Sen jäseninä on niin tiedemiehiä, kansallisia terveysviranomaisia kuin poliittisia päätöksentekijöitä.

Facebooktwitterlinkedin